مدير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان چناران با بيان اينكه در حال حاضر 22 اثر ارزشمند تاریخی- فرهنگی و طبیعی اين شهرستان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است گفت: 30 اثر مهم ديگر نيز شناسایی و برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور معرفی شدهاند.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، حسين اصغري ثاني با اعلام اين خبر در جلسه شوراي اداري اين شهرستان كه با حضور فرماندار و جمعي از مسئولان چناران برگزار شد افزود: علاوه براین از آنجایی که میراث فرهنگی به غیر از آثار تاریخی و فرهنگی در برگیرنده زیستبوم منحصر به فرد رشتهکوههای البرز باستانی (بینالود و هزارمسجد)، گونههای گیاهی خاص هویتساز، چشمههای باستانی، آداب و رسوم و آیین زندگی مردم، داستانها و ضربالمثلها، اسطورهها و تاریخ شفاهی مردم، آثار برجای مانده از شهداء و فرهیختگان، رویدادهای تاریخی و حماسی و دانشمندان و علماء برجسته است، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان اقدام به شناسایی میراث غیرملموس و ثبت آنها در فهرست آثار ملی کشور کرده است.
وي با اشاره به اهميت ميراث فرهنگي و نقش آن در طول تاريخ گفت: تحولات بینالملل بعد از جنگ سرد، رشد فناوریهای نوین و انقلاب ارتباطات و اطلاعات باعث شد تا گستره سازندههای «قدرت» تغییرات شگرفی یابد و «قدرت نرم» بهعنوان قدرتی نوظهور، نامحسوس و تنشزدا بهعنوان بخش عمده قدرت ملی کشورها محسوب شود. در این بین، عوامل فرهنگی نظیر «میراث فرهنگی» بهعنوان یکی از سازندههای قدرت نرم جایگاه ویژهای یافته است. تا جایی که دیپلماسی فرهنگی برآمده از میراث فرهنگی توانسته تصویر بسیار مثبتی از کشورها ارایه کند. علاوه بر ساخت فرهنگی- سیاسی، صنعت گردشگری که بر بستر میراث فرهنگی شکل گرفته نقش قابل توجهی در اقتصاد جهانی ایفا کرده و سالیانه گردش مالی بسیار شگرفتی را به خود اختصاص داده است.
اصغري ادامه داد: آثار کشف شده همچون شهر توس ساسانی، شهر باستانی منیژگان، آتشکده آذربرزین مهر، شهر تاریخی رادکان و همچنین آثار فوقالعاده مهم و ... گواه این ادعا است که شهرستان چناران مهمترین شهر استان و برجستهترین نقطه جغرافیایی شرق کشور در حوزه میراث فرهنگی است.
وي رد پايان صحبت هاي خود، ثبت «تالاب چشمه سبز گلمکان» در فهرست آثار ملی طبیعی کشور را به همه میراثدوست تبریک گفت.
انتهای پیام/